Amandelgriesmeel

Heerlijk dessert

Amandelgriesmeel 

  • Lekker 'ouderwetse' amandel griesmeelpudding
  • Zónder vruchtjes
  • De lekkerste griesmeelpudding maak je zelf!
  • 250 gram is de hoeveelheid voor 1 liter melk


Ingrediënten:  TARWEgriesmeel, suiker, AMANDELEN (5%),  citroen (suiker, citroen, gemodificeerd aardappelzetmeel), verdikkingsmiddel E414, aroma,  maltodextrine.

Amandelgriesmeel recept;

  1. Breng 1 liter (volle) of halfvolle melk langzaam aan de kook.
  2. Blijf roeren en voeg al roerend 250 gram amandelgriesmeel toe. Blijf roeren.
  3. Laat de griesmeel substantie 7 minuten zachtjes doorkoken en vergeet niet; blijven roeren.
  4. Wanneer de amandelgries en melk is ingedikt tot 1 stevige 'pudding' is deze klaar.
  5. Spoel nu de kom of vorm waar je de griesmeelpudding in wilt doen af met koud water en schep de griesmeel erin.
  6. Zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast om de amandelgriesmeelpudding op te laten stijven.
  7. Voila, een heerlijke zelfbereide griesmeel pudding met amandelsmaak!
  8. Top de bovenkant eventueel af met wat zoete jam en munt voor een extra feestelijke presentatie.
  9. Eetsmakelijk!


Bas Boer tip: komen er toch nadat de pudding gekookt en ingedikt is wat velletjes op de bovenkant? Top de pudding dan af met wat kristalsuiker.


  • Ook zo dol op griesmeelpudding? Probeer dan ook eens onze heerlijke vruchtengriesmeel pudding met gekonfijte zachte vruchtjes.

Allergie informatie

Bevat GLUTEN. Kan sporen bevatten van PINDA'S, NOTEN.

 

 

Beoordelingen