Kleurrijke cheesecake met gevriesdroogd fruit

30 minuten (+ wachttijd in de koelkast)
Kleurrijke cheesecake met gevriesdroogd fruit
Een frisse luchtige kwarktaart die niet te zoet is maar wel boordevol smaak en een feestelijke crunchy topping heeft van gevriesdroogd fruit. En de bodem? Die is gemaakt van onze heerlijke biologische granola, dit maakt het geheel net wat minder zoet! Een heerlijke cheesecake voor op elk feestje of om de blits mee te maken wanneer de visite komt..

1. Cheesecake bodem maken:
Meng de granola met de gesmolten boter (en eventueel honing of ahornsiroop). Druk dit stevig aan op de bodem van een springvorm met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

2. Agar agar koken:
Verwarm het citroensap met 100 ml water in een pannetje. Roer de aangegeven hoeveelheid agar agar erdoor en laat 2 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur uit. 

3. Kwarkvulling maken: 

Klop de slagroom lobbig. Meng de kwark met suiker en vanille. Roer het warme agar agar-mengsel erdoor. Voeg de slagroom toe en spatel het geheel rustig door elkaar.

4. Taart samenstellen:
Giet het kwarkmengsel over de granolabodem. Strijk glad en zet minimaal 3 uur in de koelkast om stevig te worden en op te laten stijven.

5. Versieren:
Garneer met de gevriesdroogde fruit soorten zoals de blauwe bessen, frambozen of aardbeien en mango stukjes of passievrucht blokjes naast elkaar– voor een vrolijke, feestelijke kwarktaart! 

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten, Feestdagen,