Amandelmeel biologisch

  • 100% biologisch
  • 100% glutenvrij
  • 0% toevoegingen
  • Laag in koolhydraten

Ingrediënten:

Amandelmeel*

* biologische oorsprong


Amandelmeel een gezond alternatief

Biologisch amandelmeel is een gezond en glutenvrij alternatief om mee te bakken. Vervang glutenbevattende melen zoals tarwebloem speltmeel voor glutenvrij biologisch amandelmeel wanneer je 100% glutenvrije en koolhydraatarme broodjes, cake of muffins wilt maken.

5 gezonde voordelen van biologisch amandelmeel zijn:

  1. laag in koolhydraten. Amandelmeel bevat slechts 14 gram koolhydraten per 100 gram amandelmeel. Dit in tegenstelling tot de gewone bakmeel varianten die doorgaans minimaal 60 gram koolhydraten bevatten. 
  2. Amandelmeel is een uitstekende bron van eiwitten. Ruim 22 gram eiwit per 100 gram amandelmeel.
  3. Amandelmeel bevat gezonde onverzadigde vetten die ons lichaam nodig heeft en we alleen uit voeding kunnen halen. 
  4. De combinatie van aanwezige eiwittenen vetten zorgen dat amandelmeel een verzadigende werking hebben en langer een vol gevoel ervaren dan bakmelen die voornamelijk  uit koolhydraten bestaan.
  5. Amandelmeel is een bron van vezels en mineralen als fosfor, kalium en magnesium.


Amandelmeel gebruiken

Amandelmeel kan gebruikt worden ter vervanging van gewoon (tarwe)bloem in zelfgemaakt brood, cake, (hartige) taart, pannekoeken of muffins. 

Tip: gebruik je wekelijks veel amandelmeel en zoek je een voordeligere optie? Probeer dan eens de niet bio variant amandelmeel

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2517 kJ / 609 kcal
  • Eiwitten 19.5 g
  • Koolhydraten 10.4 g
  • Vezels 10.6 g
  • waarvan suikers 3.1 g
  • Vetten 52 g
  • verzadigde vetten 3.8 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 mg
Beoordelingen