Amarena kersen

  • Gedroogde amarena kersen
  • Ingelegd in suikersiroop
  • Zacht & zoete kersen zonder pit
  • Heerlijk in cakes of bij (ijs) desserts


Ingrediënten: zure kers (ontpit), suikersiroop.


Wat zijn amarena kersen?

Amerena kersen zijn een Italiaanse specialiteit. De van origine zure kers wordt ontpit en daarna ingelegd, in potten, in suikersiroop. Doordat de kersen langdurig worden ingemaakt krijgen ze een dieprode donkere kleur en smaken ze extra zoet en nemen ze de suikersiroop in. Dit is ook de reden dat amarena kersen zo lekker plakkerig zijn. 

Amerena kersen gebruiken

De amerena kersen zijn een zoete lekkernij als je het ons vraagt maar worden door Italianen vooral gebruikt in nagerechten zoals in of over ijsdesserts, bij cocktails maar ook in cakes of als decoratie op taarten. 
 

Allergie informatie

Dit product wordt verpakt in een omgeving waar noten, pinda's en gluten (muesli) wordt verwerkt. 

* Alhoewel de kersen zijn ontpit kan het altijd voorkomen dat er een deel van een stukje pit in de kers aanwezig is gebleven.

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1432 kJ / 303kcal
  • Eiwitten 2,4g
  • Koolhydraten 70,8g
  • Vezels 4,4g
  • waarvan suikers 65,8g
  • Vetten 0,1g
Mineralen
  • Zout 0,001g
Beoordelingen