Fris & zacht
Gedroogde appeltjes
Gedroogde appeltjes worden gemaakt van appelpartjes. Onze gedroogde appeltjes zijn zacht en stevig tegelijk. De appelpartjes zijn lekker om zo als tussendoortje te eten of om even te wellen en te koken als bijgerecht.
Ingredienten: appel, sulfiet
Net als inca bessen bevatten appels ook de 'supervoedingsstof' pectine. Pectine is een oplosbare vezel, wat betekent dat het de darmwerking stimuleert. Daarnaast heeft pectine de eigenschap het LDL-cholesterol te verlagen. Dit is het slechte cholesterol, wat het dus optimaal maakt voor diabetici.
De anti-oxidanten in appels zorgen ervoor dat de vrije radicalen geen schade aan onze cellen kunnen brengen. Je wilt natuurlijk je lichaam en cellen zo goed mogelijk voorzien van voedingsstoffen om zo goed mogelijk energie te kunnen halen uit je voeding. Vrije radicalen ontstaan onder andere door slechte voeding, intensieve lichamelijke inspanning en belasting van buitenaf zoals rook en giftige stoffen. Anti-oxidanten ondersteunen de werking dat deze vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt en zorgen deels ervoor dat onze cellen niet worden aangetast.
Eet de appeltjes zo als tussendoortje of voeg ze toe bij de muesli, pap of avondmaaltijd. Voeg bijvoorbeeld stukjes gedroogde appeltjes toe aan een rode kool stamppot!
Tip: probeer nu ook de tutti frutti met gedroogde appeltjes en natuurlijk gedroogde zoete abrikozen!
Oorsprong gedroogde appelpartjes
Diversen
Glutenvrij, verpakt in een bedrijf waar ook pinda's en noten worden verwerkt.