Pruimen zonder pit

Zacht & zoet

Franse Pruimen zonder pit

  • Zachte gedroogde pruimen
  • Van nature zoet van smaak
  • Vezelrijk
  • Stimuleren de darmwerking
  • Bewaartip: in de koelkast bewaren voor lange houdbaarheid


Ingrediënten:

Pruimen zonder pit, E200 (Sorbinezuur)

Er zit geen verschil in voedingswaarde tussen pruimen met en zonder pit. 


Gezonde kenmerken Franse pruimen zonder pit

  1. Pruimen stimuleren de darmen

Pruimen staan bekend om hun stimulerende werking op de darmen. Vooral als je aan een dieetschema vastzit kunnen de darmen wat lui raken. Pruimen bevatten veel vezels die een positieve invoeld hebben op de darmwerking. Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) hebben pruimen dezelfde werking als psyllium vezels, waarvan de werking wetenschappelijk onderbouwd is. 

  2. De bloeddruk wordt positief beïnvloed door pruimen

Pruimen bevatten net als zure abrikozen ook een hoog gehalte aan kalium. Kalium en natrium werken samen o de vochtbalans in het lichaam in orde te houden. Wat inhoudt dat een grote hoeveelheid kalium een te hoog gehalte aan natrium neutraliseert. Juist een te hoog natriumgehalte zorgt vaak voor een hoge bloeddruk. Het eten van pruimen zorgt er dus voor dat deze mineralen meer in balans komen, wat een positief effect kan hebben op een verlaging van de bloeddruk.

 3. Pruimen en anti-oxidanten

Pruimen bevatten beta-caroteen, wat een pro-vitamine A is. Vitamine A is een antioxidant die ons lichaam helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar belasten ons lichaam extra in het geval van zware lichamelijke inspanning, slechte voeding, alcohol, rook etc. Antioxidanten zoals in pruimen zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade kunnen toebrengen aan onze gezonde cellen. Zij neutraliseren deze stofjes en zorgen er zo voor dat onze lichaamscellen in optimale conditie blijven. Het is natuurlijk belangrijk de cellen gezond te houden om zo het optimale uit je lichaam te halen. Voeding is hier een ondersteunende factor.


Tips voor pruimen

Pruimen kunnen zo gegeten worden als tussendoortje, maar kunnen ook geweekt worden. Door het vocht zijn ze zachter en sappiger van smaak. Ook zijn ze zo makkelijker te verteren en worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen.

Tip: probeer nu ook de pruimen met pit!

Oorsprong

Frankrijk

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1005 kJ / 240 kcal
  • Eiwitten 2,2g
  • Koolhydraten 63,9g
  • Vezels 7,1g
  • waarvan suikers 38,1g
  • Vetten 0,4g
  • verzadigde vetten 0,1g
Mineralen
  • Kalium 732 mg
  • Luteïne & Zeaxanthine 148 mcg
  • Mangaan 0,299 mg
  • Zout 0,05g
  • Calcium 43 mg
  • Magnesium 41 mg
  • Fosfor 69 mg
  • Ijzer 2 mg
  • Zink 0,44 mg
Vitaminen
  • Vitamine B2 0,18 mg
  • Vitamine B3 1,88 mg
  • Vitamine K 59,5 mcg
  • Vitamine B6 0,205 mg
  • Vitamine C 0,6 mg
Beoordelingen