Zo maak je dit recept:
- Los de gist op in het warme water tot er kleine bubbeltjes ontstaan.
- Meng in een andere kom het ei, boter, amandelmelk, honing en zout.
- Voeg hier het gistmengsel aan toe en 350 gr bloem.
- Mix dit voor 1 minuut met een handmixer met deeghaken en voeg dan het resterende deeg toe.
- Kneed dit tot een zacht en soepel deeg. Je kan dit ook, zoals mij, met je handen doen! Het kneden duurt ongeveer 10 minuten.
- Plaats het deeg dan in een met bloem beklede kom of rijsmand, dek het af met plasticfolie en een vochtig theedoek. Laat het deeg rijzen voor 1 uur.
- Maak ondertussen de kaneelvulling door de appelmoes en kaneel te mengen in een kommetje.
- Verdeel het deeg in 4 rondjes en rol ze allemaal uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm.
- Leg de eerste cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk dit met een laag kaneelvulling. Leg dan de tweede cirkel hierop en bestrijk ook deze met een laag kaneelvulling. Herhaal deze stap voor de derde cirkel en eindig met de laatste cirkel deeg waar je geen vulling meer op doet.
- Druk een ronde koekjesuitsteker in het midden van de cirkel en maak vanaf daar 20 gelijke sneden in het deeg zodat er repen ontstaan. Neem 2 repen deeg, draai ze 2 keer om naar buiten en druk het uiteinde tegen elkaar. Herhaal deze stap met de overige repen deeg zodat er een stervorm ontstaat.
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bak het brood in 20 minuten.
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter