Bereiding van de muffins
- Verwarm de oven voor op 180°C en plaats cupcakevormpjes in een muffinvorm.
- Meng de droge ingrediënten: Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden, kaneel en zout in een kom en roer goed door.
- Klop de natte ingrediënten: Meng in een andere kom de eieren, kokossuiker, olie en vanille tot een glad mengsel.
- Combineer de ingrediënten: Voeg het natte mengsel toe aan de kom met de droge ingrediënten. Roer tot alles net gemengd is. Voeg de geraspte wortel, walnoten en rozijnen toe en meng kort.
- Vul de cupcakevormpjes: Schep het beslag in de vormpjes tot ze ongeveer ¾ gevuld zijn.
- Bak de cupcakes: Plaats de muffinvorm in de oven en bak de cupcakes 18-20 minuten, of controleer tussendoor met een sateprikker, tot deze schoon zonder vulling, uit de muffin komt. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Bereiding van de topping
- Klop de roomkaas en boter in een kom tot een romig mengsel.
- Voeg de poedersuiker en vanille toe en mix tot een gladde crème.
- Breng de topping aan: Schep de roomkaasfrosting in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes. Heb je geen spuitzak doe dit dan netjes met een theelepeltje en strijk glad.
- Versier eventueel met speculaaskruimels voor een extra feestelijk effect en krokante twist.
Tip
Serveer de carrotcake speculaas cupcakes met een kopje thee of koffie en geniet van de warme, kruidige smaken.
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter