Dadeltaart met pecannoten

20 min + 2 uur opstijven
Dadeltaart met pecannoten

Ben jij ook zo dol die zoete romige dadels en taart? Dan is deze medjoul dadel taart met kokos en pecannoten stukjes echt een recept voor jou!  Deze lekkere zoete dadeltaart is gemakkelijk te maken en de oven hoeft er niet eens voor aan. 

Dadeltaart maken 

  1. Vet een springvorm in of bekleed met bakpapier.
  2. Hak de pecannoten grof.
  3. Ontpit de medjoul dadels en snijd ze in reepjes.
  4. Breek de volkoren koekjes in kleine stukjes.
  5. Laat de boter smelten in een pan.
  6. Klop ondertussen het eitje los.
  7. Als de boter is gesmolten voeg je de suiker toe en roer tot het is opgelost.
  8. Voeg al roerend het ei toe aan het botermengsel. Roer dit tot een gladde saus.
  9. Voeg vervolgens de dadels toe en laat ze even warm worden.
  10. Doe de koekjes bij het mengsel en goed roeren. En voeg vervolgens 100 gram kokosrasp toe.
  11. Daarna kunnen de pecannoten ook toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in de vorm. Druk het aan met een lepel en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
  12. De overige 50 gram kokos kan je als topping en decoratie op de taart gebruiken.  

En dan heerlijk genieten!  


Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,