Dadeltaart maken
- Vet een springvorm in of bekleed met bakpapier.
- Hak de pecannoten grof.
- Ontpit de medjoul dadels en snijd ze in reepjes.
- Breek de volkoren koekjes in kleine stukjes.
- Laat de boter smelten in een pan.
- Klop ondertussen het eitje los.
- Als de boter is gesmolten voeg je de suiker toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg al roerend het ei toe aan het botermengsel. Roer dit tot een gladde saus.
- Voeg vervolgens de dadels toe en laat ze even warm worden.
- Doe de koekjes bij het mengsel en goed roeren. En voeg vervolgens 100 gram kokosrasp toe.
- Daarna kunnen de pecannoten ook toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in de vorm. Druk het aan met een lepel en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
- De overige 50 gram kokos kan je als topping en decoratie op de taart gebruiken.
En dan heerlijk genieten!
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter