Hazelnoot chocolade mousse

15 min
Hazelnoot chocolade mousse

Op zoek naar een lekker recept voor een hazelnoot chocolade toetje? In 15 minuten zet je een onweerstaanbaar dessertje op tafel. Een luchtig dessert met intense hazelnootsmaak, knapperige bite en een vleugje chocolade..

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediente zoals de roomkaas, kwark, ahornsiroop en hazelnootpasta in de mixer toe.
  2. Zet de blender aan voor 2-3 minuten zodat er een luchtige mousse ontstaat.
  3. Giet hierna de mousse verdeeld  in de glaasjes.
  4. Maak de topping door de hazelnootpasta, kokosolie en gesmolten pure chocolade met elkaar te mengen tot een glad geheel. Dit gaat het makkelijkst als je de pure chocolade au bain-marie smelt en de hazelnootpasta hier op het laatst moment nog even aantoevoegt.
  5. Giet dit dan over de hazelnootmousse en top als laatste af met de stukjes hazelnoten.

Tip: de hazelnoot mousse is natuurlijk ook heel leuk bij een uitgebreid ontbijt buffet of brunch!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Ontbijt recepten, Zoete recepten, Feestdagen,