Butterscotch ijs maak je zo!

30 min + minimaal 6 uur opstijven
Butterscotch ijs maak je zo!

Heerlijk fris en zoet butterscotch ijs maak je met dit recept gemakkelijk zelf.  Het butterscotch ijs is lekker als toetje maar vooral tijdens deze warme dagen als lekkernij. En het zelf maken is natuurlijk ook extra leuk om te doen!

Zo maak je butterscotch ijs!

  1. Doe de suiker en boter in een pan (liefst met dikke bodem) en zet de temperatuur middelmatig op.
  2. Blijf continue roeren, en kook 1 minuut door. Blijven roeren anders bakt het aan. 
  3. Voeg nu het water toe en zet het vuur laag. Laat het geheel nu ongeveer 5 minuten koken totdat het stroperig wordt. Roer af en toe door. Laat nu het mengsel afkoelen tot het niet meer warm/lauw is.
  4. Klop in een kom, of keukenmachine nu langzaam de eierdooiers los.
  5. Voeg nu al roerende de slagroom, melk en het mengsel uit de pan toe. Meng alles goed door elkaar tot het 1 glad ijs mengsel is.
  6. Doe nu alles in een kom en zet kort in de vriezer zodat het opstijft tot ijs.
  7. Is je ijs voldoende tot ijs? Verdeel dan over de bakjes het ijs en strooi de losse butterscotch eroverheen voor een extra lekkere crunchy en zoete bite!
  8. Geniet van je ijs!



Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,