Zo maak je butterscotch ijs!
- Doe de suiker en boter in een pan (liefst met dikke bodem) en zet de temperatuur middelmatig op.
- Blijf continue roeren, en kook 1 minuut door. Blijven roeren anders bakt het aan.
- Voeg nu het water toe en zet het vuur laag. Laat het geheel nu ongeveer 5 minuten koken totdat het stroperig wordt. Roer af en toe door. Laat nu het mengsel afkoelen tot het niet meer warm/lauw is.
- Klop in een kom, of keukenmachine nu langzaam de eierdooiers los.
- Voeg nu al roerende de slagroom, melk en het mengsel uit de pan toe. Meng alles goed door elkaar tot het 1 glad ijs mengsel is.
- Doe nu alles in een kom en zet kort in de vriezer zodat het opstijft tot ijs.
- Is je ijs voldoende tot ijs? Verdeel dan over de bakjes het ijs en strooi de losse butterscotch eroverheen voor een extra lekkere crunchy en zoete bite!
- Geniet van je ijs!
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter