Vegan kaas van cashewnoten maak je zo:
- Laat de cashewnoten minimaal 30 tot 60 minuten weken in water.
- Laat de cashews na het weken goed uitlekken zodat er geen water achterblijft.
- Doe alle ingredienten, behalve de dille en sesamzaadjes, nu in de keukenmachine. Mix tot het 1 mengsel is en zorg dat het niet te vloeibaar wordt. Het moet glad zijn maar nog wel een beetje stevig.
- Haal alles uit de keukenmachine en verdeel het mengsel over 2 kaasjes, ieder op een eigen velletje bakpapier. Maak nu een mooi rond kaasje zoals bijvoorbeeld een camembert.
- Vouw nu bij beide het bakpapier strak om het kaasje en leg ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Haal de kaasjes uit de koelkast, je kan de kaasjes nu nog goed extra vorm geven en strooi de dille en sesamzaadjes over de kaasjes voor een extra lekkere bite.
- Leg de kaasjes hierna nog voor minimaal 2 uur maar het liefst langer in de koelkast zodat ze goed stijf worden.
- En klaar zijn je veganistische kaasjes op basis van cashewnoten!
Laat jouw reactie achter