Vegan kaas van cashewnoten maak je zo!

6 uur
Vegan kaas van cashewnoten maak je zo!

Ben je ook zo gek op lekkere kaas? Liever zuivelvrije kaas die geen melk bevat? Maak dan zelf heerlijke vegan kaasjes, lekker bij de borrel maar ook als gezonde snack voor tussendoor. Dit vegan kaas recept op basis van cashewnoten zijn lekker smaakvol en gezonder!


Vegan kaas van cashewnoten maak je zo:

  1. Laat de cashewnoten minimaal 30  tot 60 minuten weken in water. 
  2. Laat de cashews na het weken goed uitlekken zodat er geen water achterblijft.
  3. Doe alle ingredienten, behalve de dille en sesamzaadjes, nu in de keukenmachine. Mix tot het 1 mengsel is en zorg dat het niet te vloeibaar wordt. Het moet glad zijn maar nog wel een beetje stevig.
  4. Haal alles uit de keukenmachine en verdeel het mengsel over 2 kaasjes, ieder op een eigen velletje bakpapier. Maak nu een mooi rond kaasje zoals bijvoorbeeld een camembert. 
  5. Vouw nu bij beide het bakpapier strak om het kaasje en leg ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Haal de kaasjes uit de koelkast, je kan de kaasjes nu nog goed extra vorm geven en strooi de dille en sesamzaadjes over de kaasjes voor een extra lekkere bite.
  7. Leg de kaasjes hierna nog voor minimaal 2 uur maar het liefst langer in de koelkast zodat ze goed stijf worden.
  8. En klaar zijn je veganistische kaasjes op basis van cashewnoten!

 

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten, Borrel- en tapasrecepten,