Puur & bio
Ingredienten: biologische inca bessen (physalus)
Inca bessen bevatten een zeer hoog gehalte aan vitamine C, ook als de bessen gedroogd zijn. Vitamine C is essentieel om ook op natuurlijke wijze binnen te krijgen. Het is belangrijk voor je imuunsysteem en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zoals vrije radicalen geen schade aan onze cellen kunnen brengen. Vitamine C helpt ook het herstel na en tijdens een intensieve training.
Incan berries bevatten veel van het mineraal fosfor dat belangrijk is bij de regulering van onze stofwisseling. Daarnaast draagt fosfor ook bij aan een normale werking van onze celmembranen. De vitamine A en B in de incabessen versterken het effect van deze processen. Voor sporters is het juist belangrijk de energiestofwisseling en onze cellen in een zo goed mogelijke staat te houden. Hoe beter de energie naar onze cellen wordt vervoerd en verbruikt, hoe meer wij uit lichamelijke prestaties kunnen halen.
De krachtige eigenschap van de incabes zijn de natuurlijk aanwezige bioflavonoïden. Dit zijn voedingsstoffen die de opname en werking van vitamine C ten goede komen. Bio flavonoïden werken als een anti-oxidant.
Een ander natuurlijke voedingsstof in deze golden berries is pectine. Dit is een oplosbare vezel en zorgt ervoor dat de natuurlijke werking van de darmen wordt ondersteund. De grote kracht van pectine is dat het in staat is het LDL-cholesterol te verlagen. Hierdoor zijn de zure incabessen geliefd (met mate) in een dieet voor diabetes patiënten en iedereen die op zijn cholesterol moet letten.
Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten, noten en mosterd worden verwerkt.