Zacht & zoet
Ingrediënten:
Pruimen zonder pit, E200 (Sorbinezuur)
Er zit geen verschil in voedingswaarde tussen pruimen met en zonder pit.
Pruimen staan bekend om hun stimulerende werking op de darmen. Vooral als je aan een dieetschema vastzit kunnen de darmen wat lui raken. Pruimen bevatten veel vezels die een positieve invoeld hebben op de darmwerking. Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) hebben pruimen dezelfde werking als psyllium vezels, waarvan de werking wetenschappelijk onderbouwd is.
Pruimen bevatten net als zure abrikozen ook een hoog gehalte aan kalium. Kalium en natrium werken samen o de vochtbalans in het lichaam in orde te houden. Wat inhoudt dat een grote hoeveelheid kalium een te hoog gehalte aan natrium neutraliseert. Juist een te hoog natriumgehalte zorgt vaak voor een hoge bloeddruk. Het eten van pruimen zorgt er dus voor dat deze mineralen meer in balans komen, wat een positief effect kan hebben op een verlaging van de bloeddruk.
Pruimen bevatten beta-caroteen, wat een pro-vitamine A is. Vitamine A is een antioxidant die ons lichaam helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar belasten ons lichaam extra in het geval van zware lichamelijke inspanning, slechte voeding, alcohol, rook etc. Antioxidanten zoals in pruimen zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade kunnen toebrengen aan onze gezonde cellen. Zij neutraliseren deze stofjes en zorgen er zo voor dat onze lichaamscellen in optimale conditie blijven. Het is natuurlijk belangrijk de cellen gezond te houden om zo het optimale uit je lichaam te halen. Voeding is hier een ondersteunende factor.
Pruimen kunnen zo gegeten worden als tussendoortje, maar kunnen ook geweekt worden. Door het vocht zijn ze zachter en sappiger van smaak. Ook zijn ze zo makkelijker te verteren en worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen.
Tip: probeer nu ook de pruimen met pit!
Frankrijk
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.