20 min koken
Ingrediënten: rode linzen*
= * biologische oorsprong.
Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!
Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen.
Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:
Ingredienten:
Bereidingswijze linzenburgers maken:
Bevat mogelijk GLUTEN.