Hazelnoot chocoladetaart in kerstsfeer

4 uur + 15 min
Hazelnoot chocoladetaart in kerstsfeer

Met kerst voor de deur is het tijd om uit te pakken met een heerlijk dessert: deze heerlijke hazelnoot chocoladetaart! Stel je voor: een heerlijke taart die de rijke smaak van hazelnoten combineert met een chocolade ganache. En om het helemaal af te maken in een kerstige sfeer, is de taart versierd met kerst chocolaatjes, gehakte hazelnoten, sterren van marsepein en verschillende sprinkels.

Dit recept is gemaakt door Bakken met Lisanne

Bodem

  1. Begin met het maken van de bodem, hak de koekjes en de hazelnoten fijn. Doe dit in een kom.
  2. Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het mengsel van de koekjes en hazelnoten heen.
  3. Verdeel dit over de bodem/zijkanten van de bakvorm en zet even in de koelkast

Vulling

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Giet vervolgens over de melk chocolade heen. Voeg hier de hazelnootpasta aan toe.
  3. Roer door elkaar tot alles in elkaar is opgenomen. Verdeel dit over de bodem.
  4. Zet even in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
  5. Doe vervolgens de versiering op de taart, dit kan je natuurlijk doen zoals je zelf wil!
  6. Laat de taart 4 uur opstijven.


Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,