Mais popcorn 

  • 100% pofmais 
  • Maak zelf de lekkerste popcorn
  • Even poffen in de pan en klaar
  • Voeg zelf zout of suiker toe en kies voor zoute of zoete popcorn
  • Ook leuk als verjaardagstraktatie 


Ingrediënten: Mais.


Pofmais om zelf popcorn te kunnen maken

Mais smaakt van nature zoet en stevig. De pofmais is speciaal ontwikkeld om te kunnen poffen, zo maak je thuis heerlijke warme popcorn.

De pofmais is naturel en kan je op verschillende manieren op smaak brengen met zout voor zoute popcorn, kristalsuiker voor zoete popcorn of mix beide smaken voor zoet zoute popcorn.


Popcorn maken

Je hebt nodig:

Bereidingswijze:

  1. Bereid de pan voor; neem een grote diepe pan bij voorkeur met deksel. Een pan met een dikke bodem werkt het beste om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt.
  2. Verwarm de olie. Voeg een paar eetlepels olie toe aan de pan. Zet het vuur middelhoog en laat de olie goed warm worden. Gebruik voldoende olie zodat alle maïskorrels bedekt zijn met olie, maar niet zoveel dat de popcorn gaat drijven.
  3. Wacht tot het begint te poppen. Blijf de pan bewegen om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt. Zodra het begint te poppen beweeg je de pan heen en weer over de kookpit.
  4. Laat de popcorn poppen. Blijf de pan schudden, dit helpt om de hitte gelijkmatig te verdelen en voorkomt aanbranden, terwijl de mais gaat poppen. 
  5. Haal de pan van het vuur zodra het popgeluid afneemt. Laat het deksel op de pan zitten totdat het poppen helemaal stopt.
  6. Voeg nu zout of suiker toe, bij voorkeur als de popcorn warm is zodat het goed blijft plakken. Schud de popcorn voorzichtig om zodat het zout/suiker gelijkmatig verdeeld is.
  7. Serveer de popcorn direct en geniet ervan terwijl het nog warm en knapperig is!




Allergie-informatie:

Kan sporen bevatten van PINDA'S, NOTEN, GLUTEN.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1556 kJ / 367 kcal
  • Eiwitten 9,4 g
  • Koolhydraten 74 g
  • Vezels 7,3 g
  • waarvan suikers 0,6 g
  • Vetten 3,6 g
  • verzadigde vetten 0 g
Beoordelingen