- Verwarm je oven voor op ongeveer 175 graden
- Meng nu het amandelmeel en de baking soda in een kom.
- Meng nu in een andere kom met een mixer of op zachte stand in de keukenmachine de: gesmolten kokosolie of boter, kokossuiker, pindakaas en mix dit kort tot een luchtig geheel. Voeg daarna de 2 eieren, vanille en het snufje zout toe. Mix nu alles goed door elkaar tot het een mooi glad mengsel is.
- Voeg nu geleidelijk het gemengde amandelmeel en de baking soda toe aan de keukenmachine zodat dit goed mengt met de andere ingredienten in de mixer. Je deeg wordt nu steeds grover en zwaarder, dit hoort ook!
- Zet de mixer/keukenmachine uit en voeg nu met een lepel of spatel alle chocolade druppels door het beslag heen.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier en schep nu met een lepel uit je koekjes-massa ronde bolletjes op de bakplaat. Laat voldoend ruimte tussen de koekjes omdat het nog gaat uitzetten tijdens het bakken in de oven!
- Zet de koekjes nu in de oven en bak ze in zo een 14 a 15 minuten af in de oven. Let op; de koekjes zijn nog zacht na de baktijd, dit hoort, ze worden pas hard als ze volledig afgekoeld zijn uit de oven.
- Smuller maar!
Tip: Gebruik een ijsscheplepel om mooie ronde bolle koekjes te maken, zo voel je je een echte proffessional ;)
Laat jouw reactie achter